Under dagen idag kunde de svenska atleterna plocka hem två nya medaljer, vilket ökar Sveriges totala medaljinnehav till fem stycken. Den första medaljen kom redan tidigt i morse när Charlotte Kalla tog sig i mål som tvåa i damernas 10 km fristil. I början utav loppet var det Marit Björger som hade täten, men efter 1,6 kilometer var det Kalla som låg i topp. Efter lite mer än halva loppet visade det sig att Björger inte skulle bli svenskans största konkurrent, utan snarare Ragnhild Haga. Norskan gjorde ett mycket bra lopp och hade efter 8,4 kilometer ett försprång med 31 sekunder mot den inledande ettan. Kalla kom slutligen in i mål 20 sekunder efter Haga och kunde därmed plocka hem sin andra medalj för mästerskapet.

Den andra medaljen för dagen blev mer utav en överraskning och kom i damernas skidskyttedistans. Här blev det 22-årige Hanna Öberg som lyckades ta sig i mål på kortast tid och utan en enda bom i de fyra skyttena under loppet. Storfavoriten Anastasiya Kuzmina lyckades inte lika bra och bommade både i det andra och tredje skyttet, vilket gav svenskan ett utmärkt tillfälle att dra iväg.