De Olympiska Spelen i Peking bjöd på en mängd underhållande sportögonblick. Bland de nordiska länderna blev det en mängd medaljer för såväl Norge, Sverige och Finland. Danmarks OS-trupp fick däremot klara sig utan medaljer, men nationen fick ändå en del historiska händelser under turneringen. Till exempel fick landet för första gången se sina hockeylandslag i mästerskapet.

Danmarks damer inledde mästerskapet med en match mot värdnationen själv, följt av en kamp mot Japan. Båda dessa möten slutade i förlust, men mot Tjeckien kunde laget segra med 3-2 efter ett vinstgivande mål från Silke Glud.

I den sista gruppspelsmatchen väntade Damkronorna i ett måste-möte för bägge lagen. Halvvägs in i kampen lyckades Danmark kvittera till 1-1, men poängen höll inte i sig länge innan Sverige kunde återta sin ledning. Spiken i kistan sattes när Ebba Berglund tryckte in 3-1 i matchens slutsekunder. Danmarks damer slutade därmed med tre poäng i tabellens botten och missade därmed avancemang till OS-slutspelet. Tionde plats blev slutplaceringen i lagets allra första Olympiska turnering.

De danska ishockeyherrarna slutade i sin tur på en andraplats i sin tabell, efter att ha besegrat Tjeckien i sin allra första olympiska match. Därefter följde en 0-2 förlust mot det ryska laget samt en avslutande 5-3 seger mot Schweiz där de direkt avgörande poängen plockades.

Laget seedades bland ett av de bättre lagen till playoff-matcherna där man då fick ta sig an Lettland. Laget tog en tidig ledning genom Morten Poulsen, men motståndarna kunde sedan kvittera och ta greppet om matchen i början av den andra perioden. Dock kom Danmark igen och Markus Lauridsen kunde sätta det avgörande 3-2 målet i sista perioden. Segern tog laget vidare till kvartsfinal där man återigen fick möta det ryska laget, som ännu en gång var för svåra att besegra. Detta tog laget till en sjundeplats i sitt allra första OS.