Det är sedan tidigare känt att Sverige är intresserade av att få hålla i ett kommande olympiskt vinterspel, där Stockholm skulle vara värdstaden för arrangemanget. Nu har man kommit ett steg närmare för att detta faktiskt skulle kunna ske.

För drygt 2 veckor sedan röstade nämligen IOK om de olika nationer som visat intresse för att hålla i mästerskapet 2026. Man valde där att lyfta fram Stockholm som ett av de tre slutliga alternativen som man kommer att rösta mellan under nästa sommar. Trots att Stockholm kanske inte är den stad som man tänker på när man talar om vintersport, erbjuder stadens OS-förslag många lösningar som kommittén uppenbarligen gillar.

Bland annat kommer man ta hjälp av alpin-städerna Åre och Falun som i detta fall skulle få hålla i de olika skidtävlingarna. Samtidigt skulle man blicka utomlands efter en stad som har möjligheten att hålla i grenarna bob, rodel och skeleton, som är sporter där Sverige inte har några egna arenor. På så sätt behövs inga nya arenor byggas inför evenemanget, som kan komma att bli det allra största på svensk mark.

De andra två städerna som står som alternativ för att få hålla i OS 2026 är Milano i Italien och Calgary i Kanada, som båda varit värd för OS tidigare.