Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Bildbyrån

Under gårdagen och natten till idag tog de svenska atleterna i Sydkorea hem ytterligare två medaljer. Detta gör att man nu har samlat på sig totalt nio medaljer, varar fyra är utav den högsta valören och de resterande utav silver. Det var i skidspåret och den alpina backen som medaljerna kom och den ena medaljen var ganska väntad, medans den andra kom som en trevlig överraskning.

Kalla och Nilsson glänste i stafetten
Den första medaljen kom i damernas sprintstafett, där Charlotte Kalla och Stina Nilsson, som båda hunnit med att ta hem medaljer i andra grenar under mästerskapet ställde upp för svensk flagg. Duon tog sig enkelt till final där många hade räknat med en tuff kamp mellan Sverige och Norge. Precis så blev det, men någonting som många inte räknat med var att även USA var med i striden om medaljerna. Precis innan mål kunde amerikanska Jessica Diggins sticka iväg och plocka hem guldet precis framför Stina Nilsson, som därmed tog hem ett svensk silver.

Trots den stora framgången för såväl Kalla som Nilsson så är tävlandet i OS ännu inte över. På söndag körs damernas masstart och där kommer båda två finnas med på startlinjen. Dessutom tangerar Charlotte Kalla med sin nionde OS-medalj det innestående rekordet in antalet vinter OS-medaljer för en svensk atlet.

Myhrer tog guld i slalom
Den andra medaljen kom i herrarnas slalomtävling, där det var André Myhrer som efter stor dramatik kunde placera sig högst upp på pallen. Myhrer gjorde ett mycket bra första åk och kunde ta sig i mål på tiden 47.93. Detta gav  svensken en andraplacering bakom norske Henrik Kristoffersen. Samtidigt åkte storfavoriten Marcel Hirscher ur banan i sitt första åk, vilket öppnade upp chanserna för många åkare. Kristoffersen som ligger tvåa i den alpina världscupen hade däremot aldrig förlorat en tävling där han inlett med ett ledande första åk – fram tills idag.

Trots en inte alltför bra tid i det andra åket kunde Myhrer som näst sista åkare placera sig högst upp inför norrmannens sista åk. Spänningen vid botten utav backen var mycket stor och när Kristoffersen efter bara ett par sekunder körde ur kunde André Myhrer räkna hem ett nytt svenskt guld.