På grund utav att flera olika grenar har fått flyttas fram så kommer torsdagens OS-program vara fyllt utav spännande lopp och matcher, där många svenska namn har chans på medalj. Redan under natten så inleds det hela med damernas framflyttade tävling i storslalom och herrarnas tävling i störtlopp. Under morgonen blir det sedan längdskidor med damernas fristil som följer utav skidskytte under förmiddagen för såväl damer som herrar.

På hockeysidan finns det viktiga matcher för både svenska herrarna och damerna. Damkronorna själva kommer inte att spela någon match, men Finland och OAR kommer att mötas och här blir det vinnaren som Sverige får möta i kvarten. Tre Kronor i sin tur kommer att inleda sitt spel i OS med en match mot Norge

Under dagen är det ett stort antal medaljer som kommer att delas ut. I konståkningen kommer medaljerna i paråkningen att delas ut precis som för lagen som tävlar i rodel. Detsamma sker i herrarnas snowboardcrosstävling samt 10 000 meter på skridskor.

Såväl herrarna som damernas curlingturneringar fortsätter och för svenskarnas del så har damerna en match mot Kanada som väntar. I skeleton kör herrarna sina första heat och i freestyle-skidåkningen har damerna kval i grenen hopp.

Tävlingar att följa idag:
02:00 + 05:45 Storslalom damer (Visas i Kanal 5)
03:30 Störtlopp herrar (Visas i Kanal 5)
07:30 Fristil damer (Visas i Kanal 5)
08:40 Ishockey Norge-Sverige (Visas i Kanal 9)
09:15 Skidskytte distans damer (Visas i Kanal 5)
12:20 Skidskytte distans herrar (Visas i Kanal 5)