Tidigare idag avgjordes herrarnas jaktstart i skidskytte för såväl herrar som damer. Den allra största skrällen kom i herrarnas lopp där det till mångas stora förvåning blev ett svenskt silver. Den 20-årige Sebastian Samuelsson är bara i början utav sin karriär och har hittills aldrig tagit en pallplacering i varken världscupen eller mästerskap.

Men idag överraskade han många när han efter två felfria skjutningar placerade sig som trea efter ungefär halva loppet. Vid den tredje skjutningen fick han en bom, men även många andra åkare åkte på missar som krävde straffrundor. Inför den sista skjutningen låg han fortfarande på en tredjeplats och tack vare en ytterligare full pott i skjutningen kunde han fara vidare mot mål. In i det sista kämpade han mot Benedikt Doll om silvret, men när de båda tog sig in på målsträckan var det Samuelsson som hade täten.

Övriga svenska herrar som tävlade i loppet var Jesper Nelin som slutade på en 18:e plats, Fredrik Lindström som kom 29:a samt Peppe Femling som kom 42:a.

På damsidan blev Hanna Öberg den som placerade sig bäst utav svenskorna då hon tog sig till en femteplats. Mona Brorsson blev 10:a, Linn Persson 21:a och Elisabeth Högberg 29:a.