Just nu spelas den sista omgången i Stanley Cup-slutspelet där de två finallagen ska plockas ut. Lagen som är kvar och spelat har kämpat med sikte på finalen sedan oktober månad och det är nu bara dagar kvar innan den stora finalen drar igång.

När NHL-grundserien var slut i april minskades antalet lag från 30 till 16 och dessa gick därmed vidare till Stanley Cup-slutspel. De kvarvarande lagen lottades då in i möten där man spelar bäst-av-7 spel. Några av dessa möten blev klara på färre matcher, medans andra var rysare ända in i det sista. Efter detta lottade kvarvarande 8 lag åter igen in i par, där samma procedur påbörjades. Kvar står nu endast Tampa Bay, New York Rangers, Chicago och Anaheim som endast är ett fåtal matcher ifrån den stora finalen.

Tampa Bay och New York Rangers har hittills mötts i sex av sina sju matcher och det stor just nu 3-3 i matcher. Den sista matchen spelas på fredag och vi får då se vilka som går hela vägen. Tampa Bay har vunnit Stanley Cup en gång tidigare, medan New York Rangers har förevigats på pokalen hela 4 gånger.

Chicago och Anaheim har två matcher kvar, med redan i den nästkommande som spelas idag kan det avgöras. Anaheim leder nämligen med 3-2 i matcher och är endast en seger ifrån ett försök på sin andra Stanley Cup-vinst. Chicago måste därför ge allt i kvällens match för att ta sig ett steg närmare en sjätte cup-seger.