Om två veckor så drar en av de största idrottsligorna i Sverige igång på nytt, nämligen SHL. Årets deltagande lag skiljer sig inte så mycket ifrån förra året, med undantag för Djurgården som deltar istället för AIK. Detta är andra året som Svenska hockeyligan spelas under det nya namnen (tidigare kallades det för Elitserien), men totalt så är detta den 40:e upplagan.

Det blir regerande mästarna Skellefteå AIK som får ta sig an Luleå Hockey i den första matchen, som även är den enda för premiärdagen. Men dagen därpå spelar övriga lag sina första matcher, som även ger ett första intryck av vad lagen har att komma med för säsongen.

Totalt spelas 55 omgångar där lagen möter varandra på både hemma- och bortaplan. Totalt möter varje lag varandra fem gånger, varav hälften är på hemma respektive bortaplan. Sista omgången spelas i mitten av mars och efter det så börjar slutspelet där lagen spelar play-off med bäst av sju matcher för att ta sig vidare. För att kunna se matcherna på TV så krävs det att man har Cmore eller Tv4 Play Premium Sport. Vid slutspelet visas en del av matcherna på TV så att alla kan se.