Toronto Maple leafs är ett utav de mest kända klubblagen i NHL och har under åren gjort sig kända för det typiska lönnlövet som symbol. Lövet har vid flera tillfällen ändrat sitt utseende och till nästa säsong kommer det att göra det ytterligare en gång. Anledningen till att man väljer att göra detta är att klubben firar 100 år.

– Som en organisation ville vi gå tillbaka till våra rötter, när Conn Smythe först ändrade loggan till lönnlövet 1927. Inspirerade av märket som han och hans kanadensiska soldatkamrater bar under första världskriget ville Smythe att laget skulle bära märket med ära, stolthet och mod. Det är vårt mål för nästa kapitel i ”Leafs” historia, säger presidenten Brendan Shanahan i ett uttalande enligt Sportbladet.

Den nya loggan som presenterades under natten har ett utseende som liknar flera utav de tidigare loggorna. Det finns även en hel del symbolik i loggan som ger en stark anknytning till lagets historia. Till exempel har lövet 31 stycken uddar, vilket kan kopplas till året 1931 då arenan Maple Leafs Garden öppnade. Även de 17 ådrorna i lövet kopplas till ett specifik årtal och då det år som klubben bildades (1917). Även lagets 13 Stanley Cup-segrar finns symboliserade.

NHL-laget tillhör den exklusiva gruppen ”original six”, där de sex klubbarna som varit med i NHL ändå från start ingår. Den nya tröjan med den uppdaterade loggan kommer att visas upp den 24 juni och används från och med NHL-säsongen 2016/2017.