Idag sker den officiella invigningen utav vinter OS och flera tävlingsmoment har redan under natten svensk tid startat. Bland annat har curlingens mixade grundomgång fortsatt, samt att konståkningen dragit igång med såväl det korta programmet för herrar som för par.

Vi har även kunnat se de första svenska atleterna göra sin medverkan i turneringen. Detta skedde i herrarnas puckelpist-kval där Felix Elofsson, Walter Wallberg och Ludvig Fjällström gjorde sina första åk. Herrarna hamnade på 18:e, 19:e samt 25:e plats i kvalet. Det andra åket i tävlingen sker på måndag och för att ta sig vidare till finalerna krävs det här att svenskarna gör varsina riktigt bra åk. Även på damsidan har det första åket skett under natten.

Den stora höjdpunkten för idag är dock OS-invigningen som äger rum klockan 12:00 svensk tid. Det hela går att följa i Kanal 5. Efter det får man vänta tills inatt svensk tid innan tävlingarna drar igång på nytt med bland annat mer curling och slopestyle-kval där svenskarna Måns Hedberg och Niklas Mattson är med och åker.