Under helgen som passerat har en stor mängd svenska idrottare gjort insatser i de olympiska spelen. Bland annat har svenska truppens första medalj plockats hem! Här summerar vi svenskarnas insatser i de olika lopp, matcher och kval som har ägt rum under helgen.

Längdskidor
Den stora snackisen ifrån helgen är självklart Charlotte Kallas guld i skiathlontävlingen under lördagen. Medaljen blev inte den första för Sverige, utan den första att delas ut i mästerskapet överlag. Det var även nära att bli ett svenskt brons för Ebba Andersson som kom i mål knappa sekunden efter tredjeplacerade Krista Parmakoski. Stina Nilsson placerade sig som 10:a i loppet och Anna Haag som 32:a.

På söndagen körde herrarna sitt skiathlon-lopp och Marcus Hellner placerade sig som 12:a, Daniel Rickardsson som 14:e och Jens Burman som 17:e. Calle Halfvarsson valde i sin tur att bryta tävlingen efter ungefär halva loppet. Förbundskapten Rikard Grip meddelade senare att Halfvarsson inte haft kraften att genomföra loppet och istället laddar upp inför nästa tävling på tisdag.

Skidskytte
Damernas sprint kördes under lördagen och bäste svensk blev Hanna Öberg på en 7:e plats. Mona Brorsson kom 27:a, Elisabeth Högberg blev 35:a och Linn Persson 37:a.

På söndagen var det dags för herrarna där Sebastian Samuelsson blev bäste svensk på en 14.e plats. Jesper Nelin kom på 30:e plats, Peppe Femling blev 32:a och Fredrik Lindström blev 39:a.

Ishockey
Damlandslaget i ishockey spelade sin inledande match mot Japan, som man vann med 2-1. Redan idag väntar nästa match mot Korea, där man också hoppas kunna plocka poäng. För herrarnas del spelade man tidigt i morse sitt OS-genrep, där man förlorade mot Kanada.

Skridskor
I herrarnas 5 000 meter på skridskor placerade sig Nils Van Der Poel på en 14:e plats.

Snowboard
I herrarnas slopestyle-kval i lördags kvalificerade sig Niklas Matsson till finalen på söndagen, där han slutligen placerade sig som 9:a. Måns Hedberg i sin tur råkade ut för en rejäl olycka i sitt kval-åk, där han kraschade och fick bäras av banan på bår. I morse kom beskedet att han dragit på sig en hjärnskakning och huruvida han kommer ha möjligheten att tävla vidare i OS återstår att se.