Nu när det är lågsäsong för olika vintersporter så vill vi passa på att tipsa er alla om någonting som ni kan underhålla er med medan ni laddar upp inför nästa säsong med vintersporter.

Att umgås med sina vänner är kanske någonting du vill göra och sommaren är då en perfekt tid att prova på nya saker. Kanske kan du tillsammans med dina vänner lära dig ett nytt spel som ni kan njuta av under de ljusa sommarnätterna. Ett spel som man kan spela även om man är många som vill vara med är blackjack. Spelet, som är ett bettingspel, går ut på att man med hjälp av sina kort som man blir tilldelad ska försöka att komma så nära summan 21 som möjligt. Kommer man över 21 så är man automatiskt ute ur spelet, då man blivit ”tjock”.

När spelet börjar får alla deltagare två kort var. Utifrån den summa som dina kort har tillsammans ska du då ta beslutet om du vill ha ytterligare ett kort eller om du vill stanna. Väljer du att ta ett nytt kort så får du lägga till kortets summa till din totala summa för att se till att du inte kommer över 21.

När alla spelare är nöjda med sina summor så är det dealerns, den som delar ut korten, tur. Under spelets gång har även denne fått välja om den vill ta flera kort eller ej. Skillnaden är att dealern inte får kolla på alla sina kort såsom deltagarna får göra. det roliga med blackjack är att man inte tävlar mot sina  med spelare, utan mot just dealern.

Vi rekommenderar varmt att du provar på spelet och behöver du mer information kring reglerna och hur du ska tänka i vissa lägen så kan du besöka någon av de sajter som vi tipsar om i inlägget. Ha en trevlig sommar!