Hockey-VM är nu slut för denna gång och Ryssland är det lag som numera innehåller titeln världens bästa hockeynation. Sverige gjorde en bra turnering och man tog sig hela vägen in på prispallen.

Tre Kronor tog sig vidare ifrån gruppspelet efter att ha hamnat på en andraplats i tabellen, tätt efter Kanada på samma antal poäng. Totalt vann det svenska laget 6 av sina 7 matcher och kunde endast se sig besegrade av gruppvinnaren.

I kvartsfinalen ställdes laget emot Vitryssland som man slog ut ur turneringen efter ett resultat på 3-2. I semifinalen fick man dock sedan de sig besegrad av Ryssland som vann med 3-1. I den andra semifinalen var det Tjeckien som fick se sig besegrade av Finland.
Bronsmatchen mellan Sverige och Tjeckien resulterade i ytterligare en svensk medalj när Tre kronor gjorde tre mål och själva höll nollan.

Samtidigt som VM 2014 avslutades så blev även grupperna för nästa års mästerskap klara. Sverige kommer då att ställas mot Kanada, Tjeckien, Schweiz, Lettland, Frankrike, Tyskland och Österrike i gruppspelet. Denna gång hålls turneringen i Tjeckien.