I Sverige finns det en stor marknad för att köpa sina skidor över nätet, speciellt från andra länder. Att handla över internet kan båda vara till ens för- och nackdel. Oftast är internethandling av skidor billigare än att handla i butik. Särskilt om man handlar från Tyskland där marknaden för just alpin skidsportutrustning är stor. USA är ett annat land där många svenskar handlar sin skidutrustning. Det tar lite längre tid för varorna att komma fram men priset är på ett ungefär det samma eller till och med billigare än att handla på vissa sidor i Sverige.

Vid köp av skidor online måste man veta vilken längd man ska ha samt vilken storlek på pjäxor och hjälmar. Det är även bra att ha en grundkunskap om vissa av de större märkena. En nybörjare bör köpa sina första skidor begagnade eller i en affär, men den mer erfarne åkaren borde inte ha några problem med att enkelt hitta de skidor som passar online. Förutom kunskap om märken och längd är kunskapen i engelska viktig. Planerar man att köpa från sidor i ett annat land bör man antingen kunna engelska eller språket som talas i det landet. Känner man sig osäker ska man ringa företaget eller personen som äger webbshoppen och fråga om det. Vid internethandel gäller det att vara så försiktig och noggrann som möjligt då det är enkelt att bli blåst. Vid handel från utlandet gäller det ännu mer.

Skapa ett konto där du lägger in pengar som du ska handla för online så att butikerna inte får tillgång till ditt lönekonto. Handlar du av ett stort och känt företag online är risken liten att de drar mer pengar än dem får. Mindre företag, som oftast är billigare, är det inte alltid smart att lita blint på. Var noggrann med hur sidan känns och om du ringer ställ frågor som fastställer om sidan är säker eller inte. Ett tips är att ställa frågan i forum på internet om sidan och se ifall någon annan haft erfarenhet av deras leveranser.

För handel över internet utomlands så är det bäst att hålla sig inom Europa. Skidor från USA får tull och moms pålagt då det ska färdas en längre sträcka och kan i slutändan antingen bli lika dyrt eller dyrare även om det först verkar annorlunda. Många som handlat skidor råder till att hålla sig inom EU.