Åker man ofta men inte har råd med den senaste modellen skidor är begagnade ett prisvärt alternativ. Ofta kan man få väldigt bra skidor begagnat även om många fordrar det motsatta. Vill man åka mycket, men inte är säker på om man kommer fortsätta i flera år är begagnade skidor det enda valet. Begagnade skidor brukar vara det man väljer till barn som ska åka i backar hemma.

Vid köp av begagnade skidor gäller samma sak som vid köp av nya och lite till. Längden är viktigt. För en vuxen finns det speciella mått man kan följa för att vara säker på att längden är rätt. För barn ska skidorna vara till bröstet med reservation för ytterligare några centimeter. Förutom längd bör man kolla vilken typ av skidor – är det för slalom eller nybörjare? Eller något annat? Skador på skidorna kan vara små så betrakta dem noga, se skillnad på avflagnad färg och stötta kanter. Fråga gärna hur ofta skidorna använts i hur många år och vad dem har använts till.

Begagnade skidor går att köpa i annonser på internet eller i butiker. Fråga i sportbutiken om dem säljer begagnade skidor och om inte ifall de vet vart du kan göra det. I de större städerna finns det butiker som specialiserar sig på att sälja begagnad sportutrustning. Det är vanligt med skidåkning och fler har skidor på vinden än man kan tro. Frågar man en vän om denna har några skidor som inte används kan man få ett positivt svar.
Det finns många kanaler man kan använda för att hitta begagnade skidor. Vissa bättre än dem andra. När man hittar ett par bra begagnade skidor kan man kolla upp märket och se vad dem kostar som nya. På det sättet slipper man betala för mycket för ett par som använts under fem säsonger.