Myhrer körde ut, Byggmark tappade staven direkt och Olsson åkte ett dåligt andra åk.  – Är man så här kass kan man ju sluta direkt, säger Matts Olsson.

Många missöden föll på det svenska herrteamet. Myhrer tappade sin skida, Byggmark sin stav och trotts kvalificering till andra åket hamnade Olsson i botten. Han var mycket besviken och sågade sig själv efteråt.
– Det man får ta med sig är att det är förjävla dåligt det här, säger han.
Olsson låg 3,67 sekunder efter vinnaren Marcel Hirscher från Österrike.

André Myhrer tog hem en fjärde plats i slalom, men redan dagen efter åkte han ut. Han har under världscupen hittills åkt ut tre gånger.
– Det är en svår backe men jag tycker att jag kommer igång hyfsat ändå. Men efter krönet försvinner skidan så det är inte så mycket att göra åt, säger han.
Trotts missödet så tror han på tredje gången gillt och att det bara kan gå bättre. Han känner att han har formen för att åka snabbt men att han upprepar misstag.

Redan innan första käppen tappade Byggmark sin stav. Han tog sig i mål ändå och hamnade på en 13:e plats med en skillnad på 1.43 sekunder till vinnaren. Att han åkte med enbart en stav blev hyllat av experterna.
– Ska det vara möjligt för någon så är det för Jens Byggmark, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.
Själv är Byggmark missnöjd över sitt åk då han hade en skadad tumme med skydd.
– Jag hade tejp och spänt åt den allt jag kunde, men den lyckades halka ur ändå. Jag kan ju inte hålla i den så, säger han och fortsätter med att säga hur förbannad han var under hela åket.
Bästa svensken i åket blev Mattias Hargin som kom 1.12 sekunder efter segraren.

På damsidan tog Frida Hansdotter sin bästa placering någonsin. Hon tog hem 11:e placering i Storslalom i St. Moriz. Hansdotter kom in på en tid av 2:14.13 – 3.06 sekunder efter vinnaren Tina Maze, Slovenien. Nästbästa svensken i åket var Jessica Lindell-Vikarby på en 23:e plats.
Hansdotters 11:e placering var även helgens bästa för damerna.