I helgens världscup gav resultaten blandade känslor. Den tidigare hyllade Lindsey Vonn kraschade och Ted Ligety utklassade motståndet. Sverige stod att finna på de lägre placeringar – förutom en tapper svensk som tog sig upp till topp fem.

Damernas Super G blev inställ på grund utav kraftigt snöfall. Sikten var väldigt dålig och tävlingen kunde inte ha genomförts. Om den ska åkas senare är inte bekräftat. En svensk var anmäld till Super G nämligen Kajsa Kling. Som det ser ut nu kommer vi inte få reda på hur bra hon skulle ha representerat Sverige.

Störtloppet dagen innan fick damerna åka däremot. Den guldbekläda Lindsey Vonn var som alltid stor favorit. Däremot i en vänstersväng tappade hon greppat på innerskidan och kraschade ut i staketen. Där blev hon liggande en stund medan publiken oroligt höll andan. Tillslut reste sig Vonn upp förbannat – men verkade oskadd. Expertkommentatorn Pernilla Wiberg kommenterade händelsen: – Det har nog aldrig hänt att hon åkt ut så tidigt i banan på ett sådant, om man får säga det inom citationstecken, nybörjarfel.
Kajsa Kling var även anmäld till denna tävling men kom att sluta på en 43:e placering – sist av dem som gick i mål.

För Frida Hansdotter gick det bättre. Hennes personbästa låg på en 11:e placering i storslalom. Den här gången lyckades hon åka upp sig till en femte plats. Något som klassade som en ”jättestor prestation i en svår backe.” Hansdotter blev helgens bäsat svensk med sin topp 5 placering. I samma tävling kom Maria Pietilä Holmner på 18:e och Jessica Lindell Vikarby på 19:e placering.

På herrarnas sida gjorde Ted Ligety ett fantastiskt åk där han utklassade sina motståndare. I första åket ledde han med 2.49 sekunder.
– De som ligger därefter, jag tycker inte att de har åkt så dåligt, det är snarare Ligety som åkt fantastiskt, säger experten Stig Strand.
Många började även spekulera i om han skulle kunna slå Stenmarks rekordstora marginal på 4.06 sekunder från 1979. Ligety kunde inte leva upp till dem förväntningarna och slutade på 2.04 sekunder före andra platsen Marcel Hirscher.
De svenska åkarna Matts Olsson och André Myhrer hamnade 5 sekunder bakom Ligety. Myhrer tog en 27:e placering och därmed sina första poäng i världscupen. Olsson kom på en 17:e plats.