Både herrar och damer tog silver för Sveriges räkning i lagsprinten i Skid-VM. Damerna låg 07.8 sekunder bakom USA och herrarna endast 00.4 sekunder efter Ryssland.

Många trodde på guld för Sverige när lagsprinten började. De svenska skidåkarna har visat på bra form och resultat under skid-VM. Och som alltid med Sverige så är de starkast tillsammans. Under alpina VM visade även Sverige att de var bäst som lag och tog silver även där.

Herrarnas lopp var flera sekunder närmare än damernas. Enbart några meter innan mål trodde man fortfarande att Sverige skulle ta guld. Tillslut klarade inte Emil Jönsson av slutet och Ryssland kunde precis ta guld. Sverige kom tvåa med enbart 00.4 sekunder – något som är otroligt nära en seger. Ett sådant silver kan både vara glädjande och tufft.
Damernas silver kändes mer självklart med 07.8 sekunder bakom USA. Även om även deras sprint var spännande och de flera gånger såg ut att kunna ta guld så kom silvret ändå som väntat.

I helgens jaktstart blev det inga medaljer för Sverige – varken från herrar eller damer. Norges damer tog alla tre medaljer och herrarna tog andra och tredje plats. Favoriten Northug blev däremot utan. På första plats stod istället Dario Cologna.
– Det var en dröm att komma in själv på upploppet. Nu har jag vunnit ett VM-guld också, säger Cologna nöjt efter sin insats som erkänns av Northug på en fjärde plats.

Resultat från skid-VM går att se här.