Frida Hansdotter har legat på topp i Världscupen och VM. I helgens tävling blev det dock dubbel utkörning. Therse Borssén avslutar sin karriär med skumpa. Trots sina enbart 28 år känner hon att det är dags att lägga skidorna på hyllan.

– Jag tror musten gick ur mig lite efter VM. Det måste jag lära mig av till nästa säsong, säger Frida Hansdotter efter utkörning i både storslalom och slalom. Efter ett lyckat VM har skidåkerskan blivit trött och hänger inte riktigt med i resterande dagar av världscupen.
– Jag lyckades med mitt mål med säsongen på VM, sedan har jag haft lite svårt att fokusera om.
Medan Hansdotter har problem i backen firar Therse Borssén sin sista tävling med skumpa och kramar. Med en världscupsseger och deltagande i två OS lämnar hon skidscenen.
– Det är ett beslut som vuxit fram. Jag har känt att jag inte jaft motivationen och suget, säger Borssén. När hon gled in över linjen stod vännerna där redo att fira hennes avgång.

I världscupens sista slalomtävling gick det inte särskilt bra för varken herrarna eller damerna i Sverige. Den bästa platsen levererades av André Myhrer som kom fyra i slalom i Lenzerheide.
För alla resultat i världscupen 2012-13 gå in på denna sida.