SVT och Svenska Bandyförbundet har tecknat ett avtal som innebär att SVT sänder ett urval av matcher från Elitserien och SM-slutspelet den kommande säsongen – med SM-finalerna som den givna höjdpunkten.

SVT:s bandysändningar inleds lördag 29 november med derbyt Villa Lidköping – Vänersborg. Det blir också sändningar från den klassiska Annandagsbandyn, samt Trettondagsbandyn. Dessutom ingår ett par matcher från SM-slutspelet i paketet, innan det är dags damernas och herrarnas bandyfinaler på Tele2 Arena i Stockholm lördag 14 mars 2015.

– Det känns väldigt spännande att åter kunna erbjuda vår publik det allra bästa från den svenska elitbandyn, säger SVT:s projektledare Jacob Hård. Bandyn passar bra in i vårt starka vinterutbud och särskilt roligt är det att ett av den svenska idrottens allra mest klassiska evenemang – bandyfinalen – är tillbaka.

De flesta SVT-matcherna kommer att sändas inom ramen för Vinterstudion.

– Det var ett starkt önskemål från klubbarna att finnas med i Vinterstudion och synas i en kanal som kan ses av alla, säger Elitseriens ligachef Per Selin.