Ett medaljlöst Sverige har tappert försökt nå till toppen. Deras prestationer har inte varit tillräckligt bra. Det kom som en glad överraskning när Fredrik Lindström tog brons i sin sämsta gren.

När Fredrik Lindström fick frågan om hur goda chanser han trodde att han hade i distans blev svaret: ”min sämsta chans.” Hans tidigare bästa placering var som 7:a – något han i distansgrenen tog sig ifrån. 34 sekunder efter vinnaren Martin Fourcade åkte han in som trea.
– Det var kanske inte det här loppet jag hade trott att det skulle hända. Men jag visste att chanserna fanns med gott skytte, säger Lindström.
När Lindström klev in för fotografering utbrast fotografen: ”The swedes are back in town!” Sverige har varit väldigt tysta av sig under skidskytte-VM och inte alls presterat som de brukar. På damsidan ligger de långt ner i resultatlistan – för herrarna har det gått bättre. Förutom Lindströms brons så bjöd Björn Ferry på ett starkt lopp och kom in som femma.

Även om Sverige haft ett rakt igenom grått skidskytte-VM, med undantag för distansgrenen, så får det inte Lindström att tappa tron på dem.
– Vi har haft chanser och varit nära så många gånger. För min del har jag satt mig i så många lägen att jag hela tiden vågat tro på mig själv ändå.

Resultat från skidskytte-VM går att finna här.