Damerna åkte i Åre och herrarna åkte i den ”svenska” backen i Madonna di Campiglio, Italien. Svenskarna visade vart skåpet ska stå och många gjorde ett väldigt bra åk.

Damerna åkte slalom och tre stycken tog sig upp på topp 6 placering. Frida Hansdotter slutade inte briljera på hemmaplan. Som bästa svensk tog hon en andra placering och hamnade där med på pallen. Ingen svenskdam har stått på pallen sedan Anja Persson la av.
Nathalie Eklund tog hem sjätteplats vilket blir hennes bästa världscupplacering någonsin. Maria Pietilä Holmner tog fjärde platsen.
– Det känns fantastiskt bra. Det är väldig skönt att känna att det flyter på, både i storslalom och slalom. När jag står på start är det bara fullt ös, säger Hansdotter.
I första åket ledde Hansdotter. I andra blev hon slagen av amerikanskan Mikaela Shiffrin med 29 hundradelar. Trotts nedgraderingen så har slalomdamerna tillsammans samlat ihop 435 slalompoäng och detta gör dem till bäst av alla länder. Herrarna ligger tvåa efter Österrike medan på damsidan är det Österrike som backat undan för Sverige.

Det var inte enbart damerna som visade på bra åk. En bit ifrån Åre i Madonna di Campiglio åkte herrarna slalom i ”svenskbacken” – kallad så på grund utav att Sverige tagit så många segrar i just den backen. Däremot blev det ingen seger i år. André Myhrer däremot lyckades ta en fjärde placering vilket blev bästa för Sverige. Axel Bäck kom på 27:e och Markus Larsson 11:e plats. Jens Byggmark fick aldrig åka andra åket.
– Det är fantastiskt kul att vi har ett starkt lag både på herr- och damsidan. Det bådar gott inför vintern, säger Hansdotter.