Satsning på satsning har synts från Sverige. Tävlande vill så mycket men lyckas inte riktigt. Flera gånger har Sverige fallit på mållinjen. Inte minst i damernas slalom där fyra svenskor låg i topp 10 – utan pallplats.

På femte plats kom Maria Pietilä Holmner och tog därmed den bästa svenska placeringen i damernas slalom i Ofterschwang. Femte, sjätte, åttonde och tionde plats tog svenskarna hem i topp 10 placeringen. Tittade man på antal länder i topp så var Sverige en klar vinnare. Efter första åket trodde många på både Frida Hansdotter och Maria Pietilä Holmner som låg femma respektive fyra. Däremot i andra åket gled de båda ner en plats istället för upp.
– På det stora hela är jag väldigt nöjd att jag kunde sluta femma. Det känns viktigt för mig att få stabila placeringar och på så sätt kunna bygga upp lite självförtroende och utmana mer därifrån, säger Pietilä Holmner.

Även de svenska herrarna ligger i topp i slalom tävlingarna. Jens Byggmark, André Myhrer och Markus Larsson tog topp tio med fjärde, sjätte och sjunde plats. En placering från bronset.

Vinnaren i slalom för damer blev Tina Maze från Slovenien som vann med tiden 1:52,85. Omkring två minuter före den svenska femman Pietilä Holmner. Ivica Kostelic tog hem segern i herrarnas slalom på 1:45,81.

Resultat för världscupen går att hitta här.