Slalompreimiären i finska skidorten Levi la fokus på de svenska åkarna. André Myhrer och Jens Byggmark gick båda upp på prispallen nöjda med sin insats.
– Det var mitt mål att vinna, säger Myhrer.

Förra världscupsäsongen låg Myhrer antingen etta eller tvåa efter varje åk i slalom. Denna säsong håller han i sina tidigare prestationer och går segrande ur premiärtävlingen i Levi, Finland. Myhrer var sist ut och hade press från österrikiska Marchel Hirscher. Enligt Myhrer vann han på grund utav sin självsäkerhet.
– Jag litar på min åkning och på något sätt får det gå som det går.
Med en första placering stärks chansen för en bra placering i VM i Schladming, Österrike i februari.
– Jag har ingen VM-medalj ännu, och det vill jag ha, säger André Myhrer.
I år satsar han även på storslalom med hopp om fler åk. Han tror även att storslalom kommer få honom att åka snabbare i slalom.

Jens ”Byggis” Byggmark har levt på sina åk under 2007 och 2008. Sedan dess har han inte varit i toppform. VM 2011 vann han silver i slalom. Under slalompremiären tog han tredje plats med missar och en räddad utkörning. Trotts missarna är Jens Byggmark nöjd med sin prestation.
– De andra åkte felfritt och det gjorde ju inte jag, säger han.
En tredje placering efter första tävlingen i slalom har givit Byggmark ny kraft. Han känner sig i samma form som han var vid de två världscupsegrarna 2007 och 2008.
– Jag fick till det på VM 2011, sedan gick jag tillbaka lite igen, men nu känner jag att det fortsätter uppåt. Det känns att jag vågar satsa som jag gjorde innan, säger Jens Byggmark.

Två mycket nöjda svenskar i blått och gult stod på pallen med tvåan Marchel Hirscher. Nöjda över sin egen seger och sin kamrat.
– Det var mitt mål att vinna. Det är otroligt kul för Jens också, jag delar hellre pallen med en svensk, säger André Myhrer.