Slalomen i Wenger slutade med tre svenskar i topp 10. Även på damernas sida, slalom i Flachau, hamnade 3 svenskar i topp 10.

Inget guld till någon svensk under 2013, däremot syns den svenska flaggan högt i placeringarna. I herrarnas slalom i Wenger tog Bäck(9), Larsson(9) och Hargin(8) topp 10 placeringar. Bäck och Larsson kom in på exakt samma tid och Hargin slog dem med en plats. Många förhoppningar låg på Byggmark när Hargin åkte ner från en femte placering till en åttonde. Tyvärr höll inte skidorna för Byggmark och han fick en snäv snärt på dem och åkte ur. André Myhrer som många trott på åkte ur redan i första åket.
– När han går över och sätter tryck på ytterskidan så är det lite mjukare och det släpper iväg, säger experten Fredrik Nyberg.

Även i damernas slalom i Flachau blev det tre svenskar i topp 10. Hansdotter, Swenn-Larsson och Pietilä-Holmner låg i toppen. Frida Hansdotter fortsätter att åka bra och lyckades ta hem en andra palcering. Swenn – Larsson gjorde även hon ett riktigt bra åk och kom in som 4. Pietilä-Holmner låg en bit bakom på en 7:e placering.

I skidskytte låg damerna länge i topp 10 men hamnade efter i slutet och kom in på en 12:e placering.
– Jag orkar inte helt enkelt, det kan bli mycket bättre, säger Anna-Karin Strömstedt.