I helgen åkte herrarna i Beaver Creek och damerna i Lake Louise. Ingen svensk gjorde någon märkbar insats och hamnade på botten placeringar. Istället var det USA som tog hem flest tävlingar i de olika grenarna.

André Myhrer och Matts Olsson åkte båda ut i första åket under världscupen i Stoslalom, Beaver Creek. Därmed missade de andra åket och vinsten gick till amerikanen Ted Ligety som var mycket glad över att få ha hemmapublik. Ligety hade en differens på 1,76 til tvåan Marchel Hirscher, Österrike.
– Jag vet inte om jag kan åka fortare, men jag ska försöka, säger Ligety.

Även på damernas sida ligger ingen svensk i toppen. Istället tar Lindsey Vonn hem alla segrar i både störtlopp och Super – G i Lake Louise. Även hon från USA. Den bästa svenska placeringen har Jessica Lindell Vikarby med en 22:a placering i Super G.
Lindsey Vonn har nu sammanlagt 56 segrar inte långt ifrån segerrekordet 62 som österrikiska Annemarie Moser Prölls tagit hem tidigare i världscupen. Lindsey Vonn ville köra herrarnas störtlopp i Lake Louise men fick inte för Internationella skidförbundet(FIS.) Mycket talar för den 28-åriga amerikanskan och många håller inga tvivel om att hon kommer ta hem flest segrar någonsin i världscupen.