Det har blivit dags för längdskidåkning att påbörja sitt världsmästerskap. Kan det svenska längdlandslaget ta igen för floppen i skidskytte-VM?

I kvalet var det ingen svensk som visade sin svaga sida.
– Det kändes helt okej, stabilt. Jag försökte hålla lugnet, säger Ida Ingemarsdotter som kom in på en tredje plats. Hon blev därmed bästa svenska och kom före både Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Magdalena Pajala.
I semifinalen gick det dessvärre sämre. Kalla lyckades inte ta sig fram till toppen, kom in sist och blev utslagen. Endast två svenskar tog sig vidare till final – Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson. Väl i finalen blir det en kamp mellan Björgen och Ingemarsdotter. Först ligger svenskan trea men lyckas åka sig upp till en andra plats precis efter vinnaren Björgen.

För Emil Jönsson i herrarnas semifinal går det bra. Han går vidare med en andra plats och försvarar silvret mot en ivrig Golberg som försöker ta sig om svensken. Halfvarsson hamnar i samma semifinalsheat som norska Northug och leder ett bra tag innan han blir passerad i uppförsbacke. I slutspurten är han fyra, men försöker utmana ledarna. Trots kraftansträngningen så är han chanslös och hamnar efter.
I finalen försöker sig Northug på en tjuvstart och slår sig på låren – vilket triggar ett skratt från Emil Jönsson. När loppet väl är i gång ligger Jönsson på en säker andra plats. I upploppet däremot orkar inte Jönsson längre och blir fyra. Ett medaljlöst lopp för svensken medan Northug tar hem silver. Kriukov vinner och Harvey kom trea.

Resultat för skid-VM går att se här.