Sverige har nu 5 silver i skid-VM i Val di Fiemme. I damstafetten satsade alla svenska damer och körde för att vinna. Däremot kunde de inte röra vid det norska guldet. Trots det är de alla nöjda med tävlingen. – Det gick riktigt, riktigt bra.

Anna Haag lyckades passera Finland innan hon gav Charlotte Kalla den sista sträckan. Då gällde det att ta in på Norges försprång med 25,6 sekunder. Norge var för snabbt, men Kalla lyckades hålla i andra plats när hon åkte in i mål och gav Sverige sitt femte silver.
– Det var lite nervöst när jag ser hur starkt Anna går med några meter framför finländskan. Det var bara att hålla jämn fart. Det var inspirerande att åka idag, säger Kalla som tidigare i veckan var käckt över en sjunde placering.
Ida Ingemarsdotter startade loppet och fick inte riktigt till det på första sträckan. När Emma Wikén tog över låg Sverige på en åttonde plats. Även hon fick en trög start men lyckades åka förbi fem tävlande.
– Det gick riktigt, riktigt bra. Kändes som jag hittade några extra krafter, säger Wikén tilskillnad från Ingemarsdotter som var mindre nöjd med sin egna insats.
Jag var kanske lite dum och försökte gå med för tidig, säger hon.
Än har det inte blivit något guld för Sverige istället får de vandra i grannlandets guldskugga och nöja sig med att bli ett silverland.
– Vi får bli ett guldland i OS istället, säger Haag.

Resultat från skid-VM går att finna här.