Jens Byggmark åkte ut ur parallellen och åkte sedan bort sig i andra åket vilket kostade honom ledningen. Nu kallar tränarna honom till ett krismöte.
– Det ska inte vara så svårt som det är, säger Byggmark.

När slalomen i Zagreb startade låg svenska Jens Byggmark i ledningen. Efter det första åket kommenterade Byggmark att han inte alls var nöjd med sin insats. Med ordet mediokert beskrev han sin prestation. I andra åket förvärrades situationen. Byggmark var nära på att åka ur, men tog sig ändå i mål men på en 26:e placering.

Tränaren har beställt nya skidor till Byggmark i hopp om att det ska vara problemet. Inför tävlingen i Zagreb hade nya skidor beställts och enligt Byggmark fungerade dem perfekt på träning men var dåliga under tävlingen.
– För mig är det en materialfråga. Jag har så himla svårt att hitta rätt. Skidorna klänger snabbare än vad jag vill och jag kastas åt alla håll, säger Byggmark om sina nya skidor.
– Vi har haft lite krismöte nu. Jag ska testa saker, pjäxor och så. Sedan har jag skickat grabbarna i fabriken att göra nya skidor så vi får se om de hinner bli klara till nästa tävling.

Även om Byggmark hade ett dålig åk så vägde Myhrer upp det. I första åket kom han på en sjätte plats men lyckades i slutet av dagen ta hem en andra placering.
– Jag hade siktat på vinst här i dag, men jag är alltid nöjd med en pallplats, säger André Myhrer.