Johan Olsson låg etta när han gick i mål. Bakom honom åkte norrmannen Petter Northug. Målet kom allt närmre och närmre och tillslut åkte Northug i mål med 11,8 sekunder tillgodo. Olsson puttades ner till andra plats och Northug föll ihop gråtandes i snön.

Det blev ännu ett guld(och brons) för Norge och ännu ett silver för Sverige. Olsson var glad men väldigt trött efter loppet. Att förlora guldet är ingenting han anser att man ska vara nöjd över, speciellt inte när det bara skiljer elva sekunder. Olsson blev även förvånad över att få höra hur starkt Northug börjat loppet.
– Jag tänkte att han var oslagbar i dag. Jag fokuserade på mitt och jagade mina egna demoner. Det var två ben jag fajtades och brottades med, säger Olsson som erkände att det var tungt och tufft att åka tävlingen. Han trodde även först att det skiljde mer mellan honom och Northug.
– Nu spelar det ingen roll, jag hade inte mer i kroppen, det fanns inget mer att kräma ur.

Den näst bästa svensken som tävlade, Calle Halfvarsson, hamnade på en sjätte placering. Olikt Olsson är han riktigt nöjd med sin insats. Efter honom kom Daniel Richardsson på plats 10 och den sista svensken att hamna i topp 10 i 15km fri stil.

Resultat från skid-VM går att hitta här.