Norge har legat i topp i skidskytte-VM. I helgens jaktstart tog Tora Berger och Emil Hegle Svendsen guld i sina respektive tävlingar. Sverige har halkat efter.

Fredrik Lindström hoppades på att få slåss om guld i jaktstarten i skidskytte-VM. Så blev inte fallet men trots det är Lindström hittills den bäste svensken. När han tävlade om guldet hamnade han 38 sekunder efter vinnaren Emil Hegle Svendsen och 27 sekunder efter Jakov Fak som låg på en tredje plats.
– Det känns som ett avstånd som är inom räckhåll, säger Lindström efter sin placering.

Trots sikten på en medalj blev Lindström utan. Däremot fick han titeln som hittills bäste svensk på en sjunde plats.
– Jag är nöjd. Jag kunde inte göra så mycket mer i dag, säger han med en nöjd min.

Den andra svensken i tävlingen slutade på en nionde placering och blev därmed näst bäste svensk i skidskytte-VM hittills. På dam sidan gick det betydligt sämre och Elin Mattsson låg på den högsta placeringen – 45. I skidskytte-VM har damerna varit betydligt sämre än herrarna. I mixedstafetten uttalade sig Elisabeth Högberg om att det var tuffare motstånd än vad hon var van vid. Vi får se om hon har vant sig vid det ökade motståndet och kan åka upp sig den 13 i distansen.

Resultat från skidskytte-VM går att hitta här.