31-åriga alpinstjärnan Jessica Lindell-Vikarby har under de senaste säsongerna tagit ett enorm kliv i karriären. Hon gjorde debut i världscupen som 18-åring och tog 2007 sin första plats på prispallen under super-G-tävlingen i kanadensiska Lake Louise. Där slutade hon på en tredjeplats och två år senare kom hennes allra första seger. Under fjolårets säsong stod Jessica på pallen hela tre gånger och i februari tog hon sin första VM-medalj, då hon vann brons under VM i Beaver Creek.

Dessutom har Lindell-Vikarby deltagit i tre olympiska mästerskap under sin karriär. Men nu är tiden i skidbacken över. Under tisdagen i förra veckan meddelade hon nämligen att hon lägger karriären på hyllan.

– Det har varit en fantastisk resa och jag är stolt över det jag har presterat både i backen och utanför. Jag känner att jag nått mina mål, säger hon i ett pressmeddelande.