Charlotte Kalla startade starkt men föll sedan allt längre och längre bak. Tillslut kom hon in 45 sekunder efter guldmedaljören på en sjunde plats. – Det känns väldigt tomt just nu.

Therese Johaug och Marit Björgen har ofta varit förhandsfavoriter och även i 10km fri stil var de tippade som medaljörer. Många trodde även på svenska Charlotte Kalla som började starkt och såg ut att kunna ta hem brons. Sedan åkte tävlande på tävlande om henne och lämnade Kalla på en sjunde placering. När alla var i mål var det inga glada miner. Press försökte få henne att svara på frågor och hon suckade tungt med ett tröttsamt uttryck.
– Jag vill bara härifrån, men det är väl lika bra att jag svarar direkt, säger Kalla.
I tidigare lopp kom hon på en sjätte plats och gick nu ner en placering i en gren som hon annars brukar vara riktigt stark i.
– Jag har inget svar att ge. Det räcker inte. De åkte för snabbt, jag åkte för långsamt. Det kändes som jag slet väldigt mycket, som att återhämtningen inte riktigt var som jag ville, säger hon och går sedan besviket iväg.

I eftermiddag åker herrarna mot varandra i 15km fri stil.

Resultat från skid-VM går att se här.