Jakov Fak vann på hemmaplan i slovenska Pokljuka. Han tog sig i mål 0,8 sekunder före norska Emil Hegle Svendsen. Sverige hamnade på en tionde plats med Fredrik Lindström som representant.

Näst bäste svensk lev Carl Johan Bergman på en 29:e placering med två missade skott, ett liggande och ett stående. Fredrik Lindström däremot tog hem en 10:e placering. När han åkte i mål var han rea men efter att alla tävlande åkt hade han glidit ner till nummer 10. Det som saktade ner Fredrik Lindström var en bom och en laddning.
– Hade lite strul på liggande, jag fick ladda om sista skottet, det tog en åtta-tio sekunder. Så det blev nästan en och en halv straffrunda, säger Lindström.
Även de mer erfarna skyttarna fick svårt att pricka rätt i den luriga vinden.

Lindström är nöjd med sitt åk och tycker att banan var tuff och rättvis. Inte ens de mest erfarna skidskyttarna tyckte att den var för lätt.
– Det är ett jättebra utgångsläge, säger han. Loppet ligger som grund för jaktstarten på lördag. Lindström tog sig upp till fjärdeplats från tolfte i Hochfilzen förra veckan. Han ser ljust på sina möjligheter i kommande tävlingar.