Damerna var starkare än herrarna i årets upplaga av alpina-VM. André Myhrer gjorde tappra försök att nå toppen men mötte ständiga motgångar. Frida Hansdotter visade upp otroliga åk gång på gång och blev årets bästa svensk i alpina-VM.

Sverige skryter ofta med att ha en av världens bästa slalomtrupper. Denna säsong har varit allt annat än i världsklass. Även om svenskarna levererat hyfsat höga platser så har medaljerna varit få. Guldlösa får Sverige lämna alpina-VM och några guldchanser uteblev på grund utav otur. Trots det finns det några som utmärkt sig under VM. Frida Hansdotter levererade åk efter åk. Hon tog sig högt upp i resultatlistorna och gjorde sitt namn ännu starkare. Även André Myhrer fick det svenska hoppet att stärkas. Han låg alltid i topp 20 och många väntade på att han skulle starta för att se honom klättra upp till ledning.

Myhrer har haft många goda chanser till medalj men har alltid stött på hinder. Han har fått felskär och inte riktigt lyckats nå ända fram. I den sista VM tävlingen låg han etta med tre åkare kvar. Dessa åkare var dock några av de i genomsnitt bästa åkarna under VM. Tävlande efter tävlande pressade tillslut ner Myhrer till en fjärdeplats.
– Fyra är absolut den värsta placeringen. Man hoppas på att de ska köra ut, det får man erkänna. Jag är här för medaljerna och det är svårt att glädjas över en fjärdeplats, säger en besviken Myhrer.

Frida Hansdotter tog brons och är desto lyckligare.
– Jag är supernöjd. Det känns fantastiskt. Jag har vunnit ett brons. Det är verkligen en vinst för mig, säger hon. Expertkommentatorn Anja Pärson var otroligt stolt över sin före detta landslagkamrat. Det blev svårt för henne att hålla tillbaka tårar av stolthet.
– Jag är så otroligt stolt över hennes sätt att vara. Jag blir alldeles rörd. Hon är en tjej som kämpar i tystnad, hon håller sig åt sidan ofta och har sin plan. Nu levererar hon och får den medaljen jag tycker hon varit värd, säger Pärson.

För mer resultat från alpina-VM kan du besöka vår resultatlista här.