11:00 var SVT beredda på att börja sända från premiären av alpina-VM. Det de inte var beredda på var den tjocka dimman som lagt sig i backen och skymde all sikt.

Inte förrän sent på eftermiddagen startade damernas Super – G. Sändningen blev sedan ännu mer försenad då en funktionär som åkte i backen snubblade till och hamnade så pass illa att han blev tvungen att föras till sjukhus i en ambulanshelikopter. Efter det tilläts tävlande att åka igen. Tina Maze gjorde ett fantastiskt åk och hamnade på första plats. Lindsey Vonn kom efter och hennes attackerande åk fick det att se ut som hon skulle ta Mazes plats. Vonn hamnar i ett litet hopp och vid landning viker sig benet. I ett skrik av smärta voltar hon ner längs backen. Både hennes motståndare och familj ser oroliga ut. Även hon får föras bort i ambulanshelikopter och det visar sig sedan att hon brutit skenbenet.

Precis innan svenska Sara Hector ska åka meddelas att tävlingen bryts på grund utav dimman som kommit tillbaka. Den är såpass tjock att det knappt går att se skillnad på luft och mark.
På twitter skriver FIS att tävlingen är avslutad och att Tina Maze vinner med Lara Gut som tvåa och Julia Mancuso som trea.

Alpina-VM får en svår start med många skadade och många stora namn som åkte ut eller åkte fel. Jessica Lindell-Vikarby blir den enda svenskan som får åka och hamnar på en 15:e placering.