Till helgen så drar äntligen årets alpina världscupsäsong igång. Detta är det 50:e året som cupen körs och mellan 24 oktober 2015 – 20 mars 2016 kommer 24 skidorter att få besök av den absoluta skideliten.

Årets första tävling äger rum i Sölden i Österrike, där storslalom för både herrar och damer kommer att köras. Även Sverige kommer få besök av cupen två under året då man den 12-13 december anordnar storslalom och slalom för damer i Åre, samt ett City event i Stockholm den 23 februari.

Dock är det redan nu många åkare som har fått lämna återbud till den första tävlingen. Anna Fenninger, som vunnit hela cupen på damsidan under de två senaste åren, skadade sig under en träning igår och står därför över helgens tävling. Det är även osäkert om vi kommer få se Lindsey Vonn i backen. Dessutom har svenska Anna Swenn Larsson tackat nej till första tävlingen på grund utav skada.

Amerikanske Bode Miller samt svenske Matts Olsson gick båda ut i media tidigare under hösten med meddelandet om att de står över hela årets säsong på grund utav skador.