Med Lindsey Vonn på sjukhuset försvann ett säkert kort för USA. Ted Ligety visar däremot att han kan hålla kvar landet på toppen.

Ted Ligety har vunnit två guld i två grenar. Efter fredagens storslalom kan han gå hem med guld i alla grenarna. Många har valt Ligety till favorit inför fredagens åk. Själv tror han inte att hans chanser där är lika stora som de hittills varit.
– Jag har inte hunnit träna så mycket storslalom de senaste veckorna, säger Ligety.

Den enda svenska deltagaren Douglas Hedin kunde inte slutföra sitt åk.
– Jag hade hellre fått jubel för att jag kom i mål, än för att publiken tyckte synd om mig. Men jag har fått mycket erfarenhet att ta med mig härifrån, säger Hedin som trots det verkade nöjd med sin insats.

På fredag avgörs det om Ted Ligety tar guld i alla sina grenar och därmed blir årets VM mästare. Alla resultat från alpina-VM kan du se här.