Skid-VM, eller världsmästerskapet i nordisk skidsport som det även kallas för, är en tävling som arrangeras vartannat år utav FIS där skidåkare ifrån hela världen tävlar i backhoppning, längdskidåkning och nordisk kombination. Mästerskapet har funnits sedan 1925 och har under åren kommit att bli en utav de viktigaste tävlingarna för skidåkare.

Senast som skid-VM arrangerades var i början utav 2017 och då var det finska Lahtis som stod som värd. Det var en hel del medaljer som delades ut och för Sveriges del blev det totalt fyra stycken. Charlotte Kalla tog hem silver i klassisk till samt brons i skiathlon. Dessutom var hon tillsammans med Anna Haag, Ebba Andersson och Stina Nilsson delaktig i stafett-silvret. Även på herrsidan tog man hem medalj i stafetten men här blev det istället ett brons.

Skid VM 2019
Nästa gång som VM i skidåkning hålls är 19 februari-3 mars 2019 och då i städerna Seefeld och Innsbruck i Österrike. Här kommer såväl herrar och damer ifrån flera olika länder att göra upp inom de olika grenarna och om du vill få möjligheten att se det hela på plats kan det redan nu vara värt att börja kika på resa och boende, då evenemanget brukar locka stor publik.

Här hittar du schemat för skid VM

Här hittar du tv-tiderna för skid VM

Här hittar du resultaten ifrån skid VM