Skidskytte är sporten där både fart och precision kombineras på ett spännande sätt. Ett litet sikte som blir fel kan resultera i en straffrunda som kan stjälpa även den bäste skidåkaren.

Mix-stafett

För varje ovanstående gren finns det en turnering för damer och en för herrar. Undantaget är mix-stafetten, där ett lag bestående utav två damer och två herrar tävlar tillsammans. Här kör damerna inledningsvis 6 km vardera med ett skytte var och därefter tar herrarna vid med varsin sträcka och skytte.

Svenska skidskytteåkare i OS 2018:
Mona Brorsson, Hanna Öberg, Anna Magnusson, Linn Persson, Elisabeth Högberg, Fredrik Lindström, Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Martin Ponsilouma och Peppe Femling.

Sveriges framgångar inom skidskytte vid OS
Totalt har det svenska skidskyttelandslaget plockat hem 10 medaljer i OS-sammanhang, där 3 utav dem varit guld. Första svensk att vinna guld inom skidskytte var Klas Lestander som vann herrarnas distans 1960. Efter det dröjde det till 2006 då Anna Carin Olofsson vann damernas masstart. Under nästkommande mästerskap tog Björn Ferry hem guldet på herrsidan i samma gren.

Arenor för skidskytte vid OS 2018
Den redan befintliga skidskyttearenan Alpensia Biathlon Centre i OS-staden Alpensia kommer hålla plats för samtliga grenar under mästerskapet. I närheten kommer flera andra sporter att avgöras, vilket gör staden till en utmärkt plats att besöka om man vill se mästerskapet på plats.